czwartek, 11 kwietnia 2013

Liofizolowany karczoch.

Liofilizowany karczoch /sproszkowany/ -właściwości odżywcze:Karczoch jak wiadomo jest bogaty w błonnik, foliany, witaminy C i K. To również doskonałe źródło magnezu, manganu, potasu, chromu, biotyny, niacyny, ryboflawiny , tiaminy i witaminy A. Zawiera także wiele antyoksydantów tj. kwercetynę, rutynę, antocyjany, kwas galusowy, luteolinę, kwas kawowy, kwas chlorogenowy i sylimarynę. Karczoch zawiera również inulinę, naturalny prebiotyk bardzo odżywczy dla "dobrych" bakterii w jelitach. inulina pomaga również zachować prawidłowy poziom cukru we krwi. Badania nad karczochami wykazały, że wspomagają prawidłowe funkcje wątroby wpływając na wydzielanie żółci oraz pomagają utrzymać prawidłowy poziom cholesterolu. Karczochy mają też korzystny wpływ na układ sercowo - naczyniowy oraz jelita.
czytaj dalej
źródło: http://pl.shvoong.com/medicine-and-health/alternative-medicine/2365617-liofilizowany-karczoch-jarmu%C5%BC-profilaktyka/#ixzz2Q99Pxx9a

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz