środa, 30 stycznia 2013

Posiłki - ile, co i jak często jeść.

Amerykańscy onkolodzy doszli do wniosku, że wysoka zawartość karotenów w codziennym żywieniu chroni nasz organizm przed zachorowaniem na raka.
Tłuste mięso powinniśmy zamienić na ryby, które wzmacniają i stymulują p
racę mózgu. Zawierają fosfor, który jest składnikiem krwi. Tu najlepszą rybą jest łosoś. Unikajmy częstego picia kawy i mocnej herbaty, a więcej pijmy ziołowych naparów oraz soków z warzyw i owoców. Polecany jest wywar z owoców dzikiej róży. Dodaje energii, siły i zdrowia. Wskazany przy leczeniu nadciśnienia tętniczego. Świetny jest dla zdrowia sok pomarańczowy, poprawia wzrok, wzmacnia dziąsła i wspomaga pracę jelit.
czytaj dalej...
źródło: http://pl.shvoong.com/medicine-and-health/alternative-medicine/2157891-posi%C5%82ki-ile-jak-cz%C4%99sto-je%C5%9B%C4%87/#ixzz2JRiHDMej

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz